SMP

FORMÅL

At skabe en illusion af hårsække

Hvad er SMP

SMP eller Scalp Micropigmentation er en ikke-kirugisk fremgangsmåde, hvor man vha. en form for tatoveringsblæk prøver at skabe en illusion af en masse hårsække (eller hårfollikler) på hovedet.

Vi er ikke glade for at sammenligne SMP med tatovering, da man med SMP bruger tyndere nåle og en anden type blæk, men ikke desto mindre er fremgangsmåden den samme som ved tatovering. Man får tatoveret små ”prikker” på hovedbunden.

SMP har de seneste år fundet fodfæste i hårindustrien som en ekstremt populær go-to, når man skal leve med hårtab, fordi man forholdsvist skånsomt og hurtigt kan opnå et tilfredsstillende look. Det er vigtigt at pointere, at SMP som udgangspunkt (specielt for mænds vedkommende) bruges til at skabe en buzz-cut hårstil. Man får desværre ikke mere hår. Derfor må man, såfremt man er helt skaldet og ønsker lange lokker, se på andre alternativer.

Får man lavet SMP på en god klinik vil resultatet blive meget realistisk, og det vil være meget svært (nærmest umuligt) for folk at se, at der ikke er tale om rigtige hårsække. 

Hvordan virker SMP

Med SMP arbejder man med markant tyndere nåle end dem som bruges til en almindelig tatovering, og man stikker ikke nålene så dybt i huden.

Farven på det blæk som bruges til SMP er specialudviklet således at det ligner hårsække mest muligt, og så resultatet bliver så naturligt som muligt. En god SMP-klinik vil sammensætte en pigmentfarve der passer til den enkelte person, og farven vil ikke blive grøn med tiden, som man kan opleve med en almindelig tatovering.

Det er meget vigtigt, at man sikrer sig, at det ikke er almindeligt tatoveringsudstyr der bruges, når man skal have foretaget en SMP-behandling. Man kan få skrækkelige resultater, når det forkerte udstyr bruges. Vi vil også derfor klart anbefale, at man får lavet SMP hos en klinik, der udelukkende beskæftiger sig med SMP og ikke almindelige tatoveringer.

Typisk vil en behandling kræve flere sessions før det ønskede resultat opnås.

Hvor længe holder SMP

Mange vil påstå, at SMP er permanent, men det er en sandhed med modifikationer. SMP kræver en mindre touch-up hvert 1-2 år.

Som man kender det med almindelige tatoveringer vil blækket med tiden fade lidt ud, men vil dog som udgangspunkt aldrig helt forsvinde. Hvor ofte man har brug for en touch-up afhænger af flere faktorer, herunder hvor dybt der er stukket, hvor ofte man er ude i solen, hvilken blæk der er brugt osv.

Touch-ups er nødvendige for at holde looket skarpt og realistisk. 

Kan man få fjernet SMP igen

Vi oplever, at forholdsvist mange klinikker undervurderer det faktum, at det kan være omfattende at fjerne SMP igen. Mange klinikker fortæller blot deres klienter, at SMP kan fjernes, men sagen er den, at ja, SMP kan fjernes med laser, men i de cases vi kender til har det krævet flere behandlinger, og det har gjort forholdsvist ondt. Derudover kan det også være en dyr affære. Overvej det derfor nøje før du kaster dig ud i SMP. Spørg klinikken hvordan du skal forholde dig, hvis du ikke er tilfreds med resultatet. 

Kan SMP benyttes, hvis man er kvinde

Ja! Vi har faktisk set utroligt flotte resultater, når kvinder får lavet SMP. Kvindeligt hårtab er som regel mere diffust end mænds. Mange kvinder vil derfor ikke få en skaldet plet, men nærmere en generel udtynding af håret på toppen. I disse tilfælde kan man faktisk få lavet SMP og bevare det lange hår. Her vil SMP fungere som en form for fillers og give indtryk af, at der er større tæthed på toppen. Hvis det skal fungere er det dog altafgørende (både for mænd og kvinder), at man ikke har en decideret skaldet plet. I så fald skal alt håret fjernes og man skal rocke SMP med buzz-looket, da det ellers vil se meget urealistisk ud.

Fordi at flere og flere med langt hår benytter SMP for at få større tæthed er man begyndt at snakke om SMP HD (HD = Hair Density). Proceduren er også blevet populær i forbindelse med en hårtransplantation. Med en hårtransplantation kan man få hår på toppen, hvorefter man med SMP kan give mere fylde. Hvorvidt SMP vil se realistisk ud med langt hår afhænger af den enkeltes hårtab.

Tricopigmentation

Tricopigmentation er en temporary SMP. Med tricopigmentation bruger man blæk, som er fremstillet på en måde, så det forsvinder efter ca. et års tid (nogle klinikker lover, at blækket først forsvinder efter minimum 2 år). På baggrund af det kalder man tricopigmentation for en midlertidig løsning, mens SMP er en “permanent” løsning.